måndag 21 september 2009

Hagaklinikens grundare årets företagare

Organisationen Företagarna har gett Ali Hajimirsadeghi , grundare av Hagakliniken i Göteborg, utmärkelsen årets företagare. Utmärkelsen är hedrande för Ali, men framförallt väldigt välförtjänt.

För ungefär ett år sedan kom jag i kontakt med Ali genom organisationen IFS som jobbar med invandrare och företagande. IFS hade då utsett Ali till en en utmärkelse kring nyföretagande. jag har också fått tillfälle att besöka kliniken - inte som patient - utan för att lära mer om vård och i synnerhet privata iniativ i vården. Jag får lov att säga att jag är djupt imponerad av Hagakliniken. De, och främst Ali, har lyckats bygga upp en klinik utanför sjukhusen i Göteborg som är specialiserad på invärtesmedicin, hjärtmedicin och hud. Inte att förglömma har de en väldigt bra tillgänglighet till sina patienter.

Grattis till utmärkelsen Ali!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har inget emot invandrare, de flesta gör ett fantastiskt jobb med sina företag och kämpar för sin överlevnad. Sedan finns det då invandrare som Ali, som med hjälp av sin charm bygger upp ett rosat företag utan att man tittar på detaljer. Svenska avtal, regler och affärsöverenskommelser bör man iaf kunna för att driva ett företag i Sverige. Tyvärr saknar Ali det. Då hans företag saknar kollektivavtal och motarbetar facklig verksamhet på arbetsplatsen genom att bara anställa ung personal. Dessutom sköts inte administration på laglig väg vilket i sin tur hotar patientsäkerheten...

Lars Hjälmered sa...

Hej anonym!

Noterar att det är allvarliga påstående du kommer med. Som du förstår kan jag inte uttala mig om dessa, då min kunskap om Hagakliniken sträcker sig till några besök på kliniken samt träffar med Ali Hajimisadeghi.

Däremot kan uttala mig generellt. Huruvida han har kollektivavtal eller inte, vet jag inte. Det kan vara så att de inte har något kollektivavtal, men det finns ju heller inga lagkrav att man måste ha det heller, även om ett avtal ju ger en del fördelar.

Vidare, påstår du att adminstrationen inte sker på laglig väg. Om så är fallet, och jag säger om för jag har absolut ingen grund för eller inblick i att uttala mig hur det är, så är det en fråga för de medicinska myndigheter, dels statliga dels regionala.

Avslutningsvis noterar jag att du är anonym. Kan köpa det, men skulle faktiskt önska att du står för dina åsikter med ditt namn bakom.

Bästa hälsningar
Lars