onsdag 1 april 2009

Könsneutrala äktenskap




Riksdagen röstar nu igenom förslaget till en ny könsneutral äktenskapslagstiftning. Bra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

I debatten som varit innan dagens beslut så har i princip varje motstånd stämplats som tex homofob. Det tycker jag är ett bevis på att demokratin inte fungerar när ena sidan förlöjligas. Och du verkar inte tillhöra dom som oroats av det. Personligen är jag emot dagens beslut. För mig är det hetrosexuella äktenskapet centralt och unikt. Man kan också fråga varför RFSL är så intresserade av detta samtidigt som man drivit en kampanj mot heteronormen i olika delar. Nej, det är ingen glad dag för mig.

Lars Hjälmered sa...

Hej John!

Jag har respekt för att det finns olika uppfattningar i frågan om införandet av en ny könsneutral äktenskapslagstiftning.

Min uppfattning är att det är bra att en könsneutral äktenskapslagstiftning som gäller oavsett om man väljer att dela sitt liv med någon av samma eller motsatt kön nu införs. Jag anser vidare att det, i enlighet med religionsfriheten, ska vara upp till varje trossamfund att avgöra om de vill viga homosexuella par eller inte.

Dagens debatt i riksdagen varade från klockan 9 till c:a 15. Jag lyssnade till delar av debatten. Vad olika personer sagt i riksdagens talarstol och i repliker får stå för dem. Har det skett övertramp är det naturligtvis inte OK, men heller inget jag kan svara för. Jag försöker visa respekt mot de som inte delar min uppfattning - exv. kan jag säga att jag anser att min partikollega Hans Wallmark (M), som röstade mot förslaget, hade ett bra tal för sin sak. Och det skulle aldrig falla mig in att anklaga honom för att vara homofob.

Hälsningar
Lars