onsdag 25 februari 2009

Kårobligatoriet - avveckling!! #2

Dagens idag har kretsat en del kring förslagen till avvecklande av kårobligatoriet. För en stund satt vi i alliansen i riksdagens utbildningsutskott ned med Lars Leijonborg för att snacka om bl.a. detta.

Några kommentarer på förslagen är:
Min inställning är att detta är bra och jag har gett följande kommentarer till media idag:

  • Äntligen respekteras föreningsfriheten. Nu kommer medlemskapet i en kår eller nation att bygga på frivillighet och egen vilja att delta i verksamheten. Tvångsanslutningens dagar är över. Det säger den moderata riksdagsledamoten Lars Hjälmered, ledamot i utbildningsutskottet.
  • Landets kårer och nationer bedriver en utomordentligt viktig verksamhet. Med Alliansens förslag säkerställs studenternas inflytande och kårerna ges rimliga ekonomiska förutsättningar och gott om tid att ställa om till de nya reglerna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Utmärkt att obligatoriet avskaffas, det var ju total skandal att det inte rök redan 2004.

Att vissa organisationer protesterar är inte så konstigt, FFS och SFS t.ex. har mest fungerat som politruckskolor för blivande vänsterpolitiker.

Lars Hjälmered sa...

Hej konsulten!

Visst är det utmärkt.

Jag har förståelse för att företrädare för kårer känner oro över kårens framtid - men sedan kan man landa i olika slutsatser, alltså om glaset är halvtomt eller halvfullt. Jag tycker att vi sett många kårer med halvtomma glas nu, men hoppas att allt fler ska se möjligheterna och ta sig kragen för att ytterligare visa och bli duktigare på att förtjäna medlemmarnas förtroende.

//Lars